Historiek

Blozen staat voor bloemenwagen Zenith.  Deze vereniging is ontstaan vanuit jeugdhuis Zenith.  Door de jaren heen heeft dit jeugdhuis steeds een sterke reputatie gehad in het maken van bloemenwagens.  Het jeugdige enthousiasme, gekoppeld aan de vernieuwde kijk op wagens bouwen, stond dikwijls garant voor ereplaatsen en eerste prijzen.

Maar zoals het woord zelf zegt is het jeugdhuis er in de eerste plaats voor de jeugd.  De generatie die sinds 1996 wagens bouwt en toen dagdagelijks in het jeugdhuis vertoefde is ondertussen ouder en wijzer geworden.  Carière maken, kindjes kopen en huisjes bouwen heeft plaats gemaakt voor pinten en onbezonnen vakanties. Daarom werd het jeugdhuis vaarwel gezegd, en is blozen sinds 2003 als onafhankelijke vereniging aan de slag.

Ondertussen werden de kinderen groter, hebben zij de corso-koorts met de paplepel binnen gekregen en gaat dit verhaal verder. Blozen.be is nu een vereniging waar 3 generaties samen werken aan hun wagen, en kweken ze samen hun dahlia’s op het eigen veld.

Blozen.be is het sprookje dat in Zenith gestart werd, en dat ondertussen al meer dan 15 jaar een prachtig verhaal weet te schrijven …